İlerleyen yaş ile beraber göz altında bulunan yağ pedi erir ve aşağı yönde hareket eder. Bu durum, göz altında derinin kırışmasına, altındaki damar dokusunun belirginleşerek koyu mor renkte görünmesine sebep olur. Gözaltı ışık dolgusu, yapısı itibariyle gözaltı anatomisine uyum sağlayabilecek yumuşak hyalüronik asit içeriğine sahip olmalıdır. Ayrıca, gözaltı ışık dolgusunu diğer dolgulardan ayıran, içeriğindeki peptitler yardımıyla gözaltı dolaşımını hızlandırarak morluk görünümünün azalmasına yardımcı olmasıdır.
Gözaltı ışık dolgusu, künt uçlu kanül veya iğne yardımıyla uygulanabilir. Çoğunlukla işlem sonrası morluk ve ödem olmaz, ancak nadiren rastlanabilir. İşlem sonrasında hastaların her türlü ödem yapacak gıda, içecek ve uygulamalardan uzak durması gerekir. Birkaç gün yüz üstü yatılmamalıdır. En ideali, 15 gün arayla iki seans olarak uygulanmasıdır, ancak tek seans ile de sonuç alınabilir. Gözaltı ışık dolgusunun ortalama 1 yıl kalıcılığı vardır. Bol su içen hastalarda bu süre uzamaktadır.
Gözaltı ışık dolgusuna uygun bir yapıya sahip olup olmadığınız, genel sağlık durumunuzla beraber değerlendirilerek doktor muayenesinde belirlenir. Mutlaka hekiminize danışarak ayrıntılı bir konsültasyon süreci ile karar veriniz.
Aşağıdaki bilgileri doldurarak, sizinle hızlı iletişime geçmemizi sağlayabilirsiniz.